13/6/13

Coca de llardons, fàcil, fàcil!!!!


Per la revetlla de Sant Joan, a Catalunya és típic prendre coca amb una copa de cava. La "coca de llardons" és la que més m'agrada!!!!

La recepta que us descriuré, és fàcil i ràpida. Animeu-vos a fer-la.
Bon profit amb Thermomix!!!!



La pasta de full, la podeu fer amb el Thermomix (cerqueu hojaldre rápido), però jo he utilitzat pasta de full fresca de la marca Hacendado. La resta d'ingredients són: 150 g de llardons, pinyons, sucre, rovell d'ou i un pessic de canyella en pols (opcional) o bé, si us agrada, unes gotes d’anís (opcional).
  • Esmicoleu els llardons fins que quedin de la mida desitjada per farcir la coca i barregeu-los amb una mica de sucre. Amb TMX: Trossegeu els llardons amb sucre 5 seg, vel 6 (mireu com queda i si els voleu més menuts, torneu a repetir aquesta ordre 2 seg més)
  • Desplegueu la pasta de full.
  • Dividiu mentalment el rectangle de pasta de full en tres parts i cobriu la part central amb la barreja de llardons i sucre. Opcional: Remulleu amb unes gotes d'anís, si us agrada.
  • Plegueu un dels costats de la massa, a sobre de la part central coberta amb els llardons i recobriu amb més llardons i sucre (gotes d'anís, opcional).
  • Plegueu l'altre costat de la massa de la mateixa forma.
  • Segelleu amb una forquilla tota la vora de la coca. Cobriu-la amb paper vegetal i passeu el corró i estireu-la una mica d'amplada i de llargada. Punxeu la pasta de full per tal que no pugi molt al posar-la al forn.
  • Pinteu amb rovell d'ou i decoreu amb sucre i pinyons. A casa, ens agrada donar-hi un toc diferent amb un polsim de canyella. O també podeu afegir unes gotes d'anís (opcional).
  • Enforneu durant uns 20 min. a 200ºC o fins que estigui daurada.
Suggeriments:
  • Podeu substituir els pinyons per palet d'ametlla, que és més baratet.
  • Si feu servir pinyons, els podeu hidratar i eixugar abans d'enfornar la coca per tal que no es cremin de seguida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Si quieres dejar un comentario o hacer una pregunta, deja tus datos de contacto (nombre, e-mail, teléfono,...). Gracias.